EN KANON JUL!

Har haft en kanooon bra jul! En massa fina klappar och nära och kära runt omkring. Kanon! Hoppas ni också haft det bra!

Just det, fick en ny mobil (Iphone) i julklapp. Den känns lite för avancerad till mig som bara ringer och skickar sms med telefon. Finns ju hur många funktioner som helst i den! Den är till salu, med andra ord. Helt NY och OANVÄND!Medföljer två headset, laddare, sladd till datorn och allt sånt där.

Om det är något ni undrar över om den så kan ni ju googla på telefonen eller fråga mig.
2000 :-

Som sagt, hoppas ni haft en bra jul! :)
Är fullt upp just nu så det blir rätt så lite bloggande!


GOD JULÖnskar Linda & Deamon.

Hoppas ni får en riktigt bra jul och en massa fina klappar!


HUSSE TAR ÖVER BLOGGEN?
Vad skulle ni tycka om det? ;) haha.


BENOGRAM

Den perfekta julklappen till en vän/mamma/släkting som har hund måste nog vara att skicka ett benogram! Ja, jag skulle då tycka det var riktigt kul i alla fall, sen att Deamon inte fattar att det smaskiga benet är ett benogram är ju en annan femma ;)http://benogram.se/Gratis frakt!


LUGN OCH RO

Förra veckan fick Deamon en för tidig julklapp i form av en Kanvasbur.Deamon har aldrig varit i bur förr. Han får alltid röra sig fritt i hela lägenheten oavsett om han är ensam eller om vi är hemma och sover gör han i sängen på sin egna kudde.

Nu ställer ni er frågan: ''Varför då köpa en bur?!''
Joo, det ska jag tala om för er.

När vi är på träning, speciellt inom agilityn, så tycker Deamon att världen är JÄTTE orättvis när han får stå på sidan och kolla på när de andra hoppar/tränar. Han hetsar upp sig, är på helspänn och släpper inte blicken från de andra som tränar. Om vi OCKSÅ tränar så är ju fokus på mig och våran träning MEN det där med att stå still på sidan av och vara lugn och fatta att det inte kan hända något hela tiden - DET fattar han inte.Hur ser det ut på en hundtävling? Hundar och människor överallt. Ett himla liv, med andra ord! Hur ska Deamon kunna vara lugn då? Och till det viktigaste: Hur ska han orka med sitt eget tävlande om han tar ut all sin energi innan vi ens startat? Visst, i bilen ligger han bara och sover så det är ju himla bra. Men de allra flesta tävlingar är på sommaren och huur varmt blir det inte i bilen då?

Fick tips av tränaren som höll i agility kursen vi gick nyligen att skaffa en bur och lära han att i buren är det lugn och ro som gäller och så fick det bli! I början undrade Deamon vad det var för stor och skum sak som stod i vardagsrummet. Jag hade laddat upp med ett saftigt ben samtidigt som jag köpte buren så jag kastade in det och vips så låg Deamon inne i buren och tuggade på det goda benet. Bra va? ;) Nu på slutet har jag börjat stänga buren och han får ligga kvar där inne i 10 -15 minuter. Det går jätte bra, inge gnäll eller nånting. Idag var andra gången han gick in i den frivilligt och la sig, soffan hägrar om jag säger så!

Tänkte berätta för er eftersom det kanske är fler som har samma problem. Eller ja, ett problem är det väl ändå inte. Jag är glad att han är så pass taggad som han är och blir ''förbannad'' över att få stå på sidan.

Så till sommaren när vi (förhoppningsvis) åker ut på våran första tävling kan Deamon vara med och ligga i sin bur i lugn och ro och vila upp sig inför sin tur :) Man får med pinnar (liknande tältpinnar) så man kan sätta fast buren utomhus så den står ännu stadigare. Ett till stort plus är att det tar ca 15 sekunder att fälla ihop den och lika kort tid att sätta upp den. Följer med en väska som man enkelt lägger den i och slänger över axeln. Bättre kan det inte bli :)


KUDDKRIG?

Ni ska inte tro att Smirre delar med sig av kuddarna...Jag kanske blir tvungen att starta ett kuddkrig för att ha en chans att ligga skönt här i soffan?

Smirre är våran ''dag-hund'' som är hos oss på dagarna då han inte kan vara ensam hemma.
Han är ganska söt också. Och tjock. Och gör exakt som han vill eftersom han är gammel gubbe. (dock inte hemma hos oss!)


EN RUND KLAPP TILL DEAMON

Deamons julklapp är inslagen och klar för att slitas upp på julafton!
Någon som kan gissa vad det är i? ;)
MINISKIDOR

Kom precis in från kylan! Mina kinder är alldeles röda och fötterna är som isbitar, men gissa om vi hade kul? :) Idag har jag åkt premiärturen bakom Deamon på miniskidor. I början undrade han vad det var frågan om och vad det var för konstiga grejer jag hade på fötterna, haha. Han var jätte, jätte duktig för att vara första gången! Vi har nog igen mycket genom WP-träningen, han förstog ganska fort att det var framåt han skulle och att han skulle få lite motstånd i form av en skrattande matte som hade skit kul! :)

Imorgon ska vi träna mer. Idag gick Tobias framför han och lockade med godis. När det gick bra ställde han sig någon meter bort och lockade med godis. Ingen mening att lägga in något komando än, men jag måste komma på ett bra. Kan ju inte ha samma som till WP:n... Hoppas det inte är lika kallt imorgon så vi kan träna längre!

                     
                             Tobias och Deamon. Visst är dom fina mina rosa skidor? ;)

                      
                                                  Jag och Deamon redo för start!
                                 Idag hade han sin nya Jokke-sele på sig också. 
                          Efter mycket om och men fick jag tag på en bra dragsele!

                  


VILL BERÄTTA EN SAK FÖR ER...

Jag har velat fram och tillbaka länge nu om jag verkligen ska göra det här. Jag har påbörjat och skrivit ett inlägg många gånger som jag sedan suddat ut och lagt bakom mig. Det här är ju en blogg där jag skriver om mig och Deamon - våran träning. Ingen blogg där jag skriver om Mig personligen, utan mer som en träningsdagbok. Jag väljer att hålla mitt privatliv privat och det är inget jag skriver ut på internet så vem som helst kan läsa.

Till saken hör att det här är en väldigt privat och väldigt, väldigt jobbig sak som jag väljer att berätta för er. DÄRFÖR ATT jag tycker ni ger mig stöd och glädje i så mycket. ''Hoppas Deamon blir frisk snart, skickar en stor kraaam'', var det någon som skrev då Deamon var dålig i magen för ett tag sen. ''Vad duktig ni är, kämpa på med träningen'', ''Vilken rolig blogg, hit kommer jag tillbaka'' eller ger olika tips och råd. Många av er är för mig helt främmande människor. Vissa av er vet jag inte ens vad ni heter, men ni bidrar med så mycket bra och gör mig glad. Ni är en hel drös som klickar er in här varje dag och när jag började blogga trodde jag aldrig att jag skulle få så här många läsare men det är otroligt kul!

Kommer ni ihåg att jag tog ett ''uppehåll'' från bloggen för ett tag sedan? Jag skrev att det var en otroligt jobbig sak som hänt som jag inte ens själv förstog var sant osv? Efter tio dagar bloggade jag igen, men det var inte direkt någon mening i inläggen, kändes det som..

Min bästa kompis mamma har blivit mördad.. Kommer ni ihåg sist när vi var i Stockholm som jag skrev så mycket om här? Det var henne vi var hos då. Igår var vi på begravningen. Eftersom hon aldrig hann få en bild på Deamon att ha på sängbordet, som hon sa att hon ville ha så många gånger, så lämnade vi en bild av han på kistan, samtidigt som vi lämnade blommorna.. Jag kan fortfarande inte förstå att det här är sant... Jag finner inga ord...    

   


If tears could build a stairway
And memories were a lane
We would walk right up to Heaven
And bring you back again

No farewell words were spoken
No time to say goodbye
You were gone before we knew it
And only God knows why


 
 Jag saknar dig! Vila i frid.
Du var en underbar människa, jag hoppas du har det bra där uppe i himlen.

En minnessida har startats där man kan gå in och tända ett ljus för Kim eller skriva något i gästboken.
http://www.evigaminnen.se/minnessida/kim-hedberg


BAJSPOLISEN

                                   (Personer känsliga för bajs bör ej läsa texten nedan...)

Nu ska jag berätta för er vad som hände igår när vi skulle ut på en promenad med hundarna - Deamon och Smirre. Vi skulle bara gå en kortare sväng runt vårat kvarter och när vi kommit runt den första husknuten och gått en bit så ska Deamon bajsa. Han intar bajs-position och då hör vi ett argt bankande på ett fönster. Jag står med handen i fickan och gräver efter en bajspåse då Tobias säger att det står en tant bakom gardinen och blänger samtidigt som hon fortsätter det ihärdiga bankandet på fönstret. Jag trodde hon skulle ha sönder rutan ett tag! Under de här sekundrarna av fortsatt bankande har jag hunnit satt påsen ''på plats'' i handen och gjort mig redo att ta upp bajset. Nu till det mest irriterande: HON ÖPPNAR FÖNSTRET OCH SKRIKER ÅT MIG ATT TA UPP BAJSET. Där var doppen för mig vill jag lova. Där står jag alltså med påsen på handen och ska ta upp bajset också säger hon så där? Bara för att provocera, enligt mig.

Jag minns inte allt som hände, är väl ganska onödigt att lägga sånna här idiotiska saker på minnet också. Jag höjer bajs-påse-handen i luften och vevar med den och säger något i stil med: ''Jahaaa, det är därför jag har en påse på handen eller? Brukar folk gå runt med påsar på händerna eller?'' Jag skällde på henne och var stöddig, inte direkt min stil annars, men vill ni veta en sak? Jag vart så jäkla förbannad, så där beter man sig inte!

Tro inte att hon slutade blänga efter jag hade tagit upp bajset och var på väg till hundlatrinen för att slänga det. Nej, nej, nej. Hon stog kvar och blängde i fönstret. Då blev jag ännu mer irriterad så jag vände på klacken och gick emot fönstret och ställde mig där och blängde in. Efter en stund öppnade hon fönstret och då frågade jag henne om det var något problem? Seriöst? Normal människa?!

Det hela slutade med att jag sa (läs: skrek) åt henne att det var synd om henne som inte hade något annat liv än att vara BAJSPOLIS här i området...

                                                             

       Undrar jag hur många gånger ordet Bajs förekommer i det här inlägget...

ANNA ANKA

Anna Anka uttalar sig om ''kamphundar''. Ja, nog för att jag har förstått att hon inte har alla
 hemma men såå dum trodde jag inte hon var.

''Pitbulls, dobermann och sånna raser borde bara polisen
få ha!'' 

http://www.aftonbladet.se/webbtv/kult/snorungar/article5447353.ab

Ni måste kolla på klippet! Jag höll på och skratta ihjäl mig, varenda grej hon klämmer ur sig är ju pinsamt! haha.Vad säger ni om detta? Vilket skämt, säger jag.
Ännu en okunnig person som uttalar sig.


NYTT TRICKS?

Nytt tricks att lära hunden kanske? Ja jag har då aldrig sett en hund som kan det här:


IMORGON

                               Någon som kan lista ut vad vi tänker hitta på imorgon?

 


INSPIRATION?

Aaaah, det är inte kul att köra bil nu vill jag lova! Vet inte hur det ser ut där ni bor men här i lilla Söderhamn är det vitt överallt! Det är bara en massa snö, snö och snö! Och ännu mera snööö! Jag lovar. Eftersom jag tycker om snö så är jag happy men det börjar faktiskt bli lite föör mycket nu. Om man ska tänka säkerhet när man kör bil osv osv. Tänker man pulka-mässigt är det härligt ;)

Nu ska vi gå upp till svärfar och kolla på film, har velat sett den jätte länge. 2012 heter den, hoppas den är lika bra som jag hoppas!

Är lite off här på bloggen just nu, har ingen inspiration. Vad ska jag skriva om? haha.

                          

FRISKIS

Deamon är nu friskförklarad. Han har bra aptit, bajseriet funkar som det ska och han härjar på som vanligt igen! Eller ja, som vanligt ska jag väl kanske inte säga - han är galen nu när det är så mycket snö ute! Skuggorna från snöflingorna jagar han som en tok och varje gång tillfälle ges får han ett lyckorus och springer runt runt som en galning. Jag håller med han - det ÄR kul med snö. Det är mysigt, man får lite julkänsla i kroppen men framför allt så blir det så mycket ljusare ute!


Är det inte mysigt? Bilden är från förra året. En av alla härliga långpromenader med varm oboy!


SNÖ, SNÖ, SNÖ

Den här bilden från förra årets vinter får mig att längta otroligt mycket efter snööö!


På bilden: Mamma, Deamon och Tobias.

Finns det något mysigare än att göra ordning lite varm oboy och gå på en långpromenad ganska tidigt. Så pass tidigt att det fortfarande är ganska tyst ute. Snön ligger som ett täcke över grenarna på träden och kylan biter så där härligt friskt i kinderna. Livskvalité!


PÅ BÄTTRINGSVÄGEN

Deamon börjar bli bättre i sin lilla mage. Pustar uuut! Finns det någon som blir mer orolig än jag? Dont think so! Har knappt sovit något inatt, vi ville vara vaken utifall det skulle bli kris och han ville ut men han har sovit så sött hela natten.


LILJA OCH GOA - FREESTYLE

Är dom inte hur grym som helst så säg! Finns en massa klipp på Youtube. Är det någon som vet hur långt dom gick i talang?


HUND 2009

Åååååh, jag jag hade också velat varit dääär! På grund av olika anledningar så blev det inte att vi åkte dit i år, men det kommer ju igen nästa år.

Hittade några klipp på youtube från det i alla fall.
Kolla och njuuut säger jag bara!
Hittade ett klipp från 2006 också. Freestyle.Nu har ni något att kika på denna tråkiga söndag :)


SJUKLING

Åååååh, Deamon är sjuk :( Jag vaknade imorse vid 09.30 med en konstig känsla i magen och när jag märkte att han inte låg bredvid mig visste jag att något var fel! Hörde ett konstigt smackande och såg att Deamon låg på golvet vid sängkanten. Han kollade upp på mig med en ynklig blick.. Stackaren! Eftersom jag själv inte heller kände mig så pigg så gick Tobias upp och skulle gå ut med han. Dom hann bara utanför porten så kräktes han och bajsade (det var i rinnande form om vi säger så, bra att veta va? :p) När dom kom tillbaka så kokade Tobias lite ris och gav han. Orolig som man blir så var vi tvungen att ringa Johanna och fråga en massa saker som man kanske egentligen redan vet men det känns bättre när någon utbildad säger åt en vad man ska göra, haha. Torsk och ris ska han få äta idag i jätte små portioner, så snart måste jag pallra mig iväg och köpa lite torsk. Hoppas han blir bättre snart!

Alltså blev det ingen agilitykurs idag heller. Sista gången och allt, men vad gör man då.. Vi ska ju träna med agility gruppen på söndagar efter jul i samma ridhus så det det blir ju litegrann som att kursen fortsätter :)

Min mage skriker efter en pizza och cola. Får se hur det blir med den saken. Först blir det torsk-handling!

                                                            

ERA FRÅGOR

Jag har samlat ihop några kommentars-frågor nu och tänkte svara på dessa nu när jag har lite tid över. Som ni kanske redan förstått så är svaren vad JAG tycker - alla är vi olika!

1. Vad tycker du man ska ha för ras om man bara ''vill ha'' en hund. Alltså att den bara ska vara som sällskap?

Svar: Eftersom jag är emot dom här som skaffar hund bara som sällskap och jag tycker inte heller att det finns någon ras alls som är gjord bara för sällskap så tycker jag inte att du borde skaffa hund, en katt kanske vore bättre om du bara är ute efter lite sällskap. ALLA hundar ska ha en uppgift, tycker JAG! Jag säger inte att man behöver vara värsta hundfantasten för att få skaffa hund men nånting kan man väl ändå hitta på med den? Det är den väl värd? Göm godis inomhus så den får använda sin fantastiska nos, lär den lite konster eller agility? Det finns ju så mycket olika saker man kan ägna sig åt.

2. Ska du/ni skaffa någon till hund snart eller i framtiden?
Jag vill inte skaffa någon till hund innan jag anser att Deamon är 100% ''färdig''. Vill inte heller skaffa någon till förns Deamon är minst två år. Jag vet vilken ras jag ska ha på nästa hund och jag började kolla på lite olika kennlar för ett bra tag sen. Husse vill ha en till amstaff så det kan hända att det blir tre hundar innan det här är färdigt! haha. Jag skulle också vilja ha en till amstaff men är så FRUKTANSVÄRT sugen på den rasen jag har tänkt mig. (Vad det är för något håller jag hemligt!) ;)

3. Om du skulle köpa en liten ras vad skulle det då vara för något?
Vill inte ha någon liten hund, i så fall köper jag mig en katt som kan sitta i knät, haha.

4. Hur kommer det sig att det blev just Deamon?
För att han är den rätta ;) haha needå. Vi hade kollat runt på olika amstaff-kennlar och hade kontakt med några av dom som hade planerade valpkullar sen så hittade vi Deamon och det kändes så rätt. När husse åkte för att kolla på honom (han jobbade i närheten) så hade vi inget val, hade inte vi tagit honom så hade han inte funnits på denna jord idag. För att läsa mer om den hemska historien som slutade gott så kan ni läsa under fliken ''Om Deamon'' längst uppe på sidan vid headern.

5. Hur ofta tränar du med Deamon?
Det är så olika! Nu under denna tid så blir det ju tyvärr mindre då de flesta går i ide över vintern, haha. Men vi går en agilitykurs nu som hålls i ett ridhus där vi även tränar lydnad på onsdagar med en grupp. Kommer även börja träna agility där på söndagar med agility-gruppen. Så lite tränat blir det väl ändå! Jag brukar träna mycket när vi är ute på vanliga promenader också sen kan man träna mer saker än vad man tror inomhus. Gömma godis osv. Jag brukar åka upp på klubben och träna minst tre ggr/veckan annars men nu när det varit så tråkigt väder har det inte blivit så mycket sen så finns det ju inga agility-hinder uppe där nu heller eftersom dom är i ridhuset men lydnaden går ju bra att köra.

6. Vad har du och Deamon gått för kurser?
Valpkurs
Fortsättningskurs i lydnad
Tävlingslydnadskurs
Agilitykurs (som vi går just nu.)

7. Vilket foder kör du med?
Eukanuba. Ska snart gå över till vuxenfoder.

8. Hur gammal är Deamon och du?
1 år och fem månader är Deamon och jag är 19 år.


Ni är ganska frågvisa ibland hörrni, kanske borde ha en frågestund här på bloggen snart?
Är det något mer ni undrar över så är det bara att fråga!

Jag har ingen julstämning alls i kroppen, när tänkte den komma då?ÄVENTYR

Idag ska jag ut på en massa äventyr! Hör av mig när jag är hemma igen.

För att inte göra er allt besvikna bjuder jag på ett gäng bilder sen jag och Deamon gick valpkurs. Gud vad fort tiden går, känns som det var igår! Sedan dess har vi gått tre kurser till och jag har varit nöjd med dom allihopa!
BLODPUDDING

Idag ska jag göra lite eget hundgodis hade jag tänkt. Eller i alla fall prova på att göra blodpuddings-godis som alla säger ska vara en stor hit bland våra fyrbenta vänner! Fick tipset av Ira och hon berättar hur man gör det i en kommentar till ''Här vattnar jag''-inlägget. För er som är sugen på att prova!

Men vad gör man då? Det är grått och trist ute så då passar det bra att dona lite i köket. Är sugen på att baka något gott till mig själv också. Usch, jag ser verkligen framför mig vilket kaos det kommer bli i köket idag, haha!


Tog mig friheten att låna två bilder från Iras blodpuddings-bak. Hoppas det inte gör något :)

MED BÅDA FÖTTERNA PÅ JORDEN?


Jaa, inte läre man vara rädd för att ramla om man har dessa skor på sig i alla fall!

HÄR VATTNAR JAG


                               

AGILITYKURS DEL 3

Igår var det dags för agilitykurs igen! Jag hade tänkt att hinna hem från Huddik i tid så jag skulle hinna aktivera Deamon lite innan eftersom vi bara legat på soffan i princip hela helgen (!) Det började med att vi sov över så vi stressade oss iväg hem. När vi hunnit åkt en bit undrade jag vart min plånbok tagit vägen. Det var bara att vända för den låg på parkeringen i Hudik, tur att ingen hunnit ta den!

Efter mycket om och men befann jag mig på agilitykursen hemma i Söderhamn. Behöver jag ens säga att Deamon var som en tickande bomb? Tänkte faktiskt avbryta träningen ett tag för det var verkligen NOLL KOLL på mig och all energi gick åt att spana in de andra vovvarna. Jag fick väl skylla mig själv litegrann eftersom vi bara latat oss hela helgen  med några korta promenader. Fy på mig! (men ibland behöver man faktiskt sånna där bara-ta-det-lugnt-helger)

I slutet av träningen skulle vi få prova på att köra en kortare bana, den innehöll även tre bakombyten. Första gången vi körde missade jag ett byte men det gick ändå och andra gången flöt det på som tusan. Vilken härlig känsla det var när vi kom i ''mål''. Jag har verkligen blivit biten av agility-myggan!

Nu ska jag dra på mig träningsskornan, hundförarbältet och en massa reflexer sen bär det av ut och springa!

                               

MIN FAVORIT

Har suttit och kollat runt på olika agility filmer. Filmen nedan är verkligen min favorit! Finns väl inte så mycket att säga, kolla själv får ni se! Det roliga är att agility ser så himla busenkelt ut men tro mig. SJUKT SVÅRT. Det går ju så fort också! Innan jag började med agility tänkte jag ''Ähh, men så svårt är det väl inte.. Det kan det ju inte vara..''
JAG TAR TILLBAKA DET, hundra gånger om!


VÄRT ATT SE

Fy fan vad tjatigt.. Ett sånt jävla bra lopp också blir det helt fel på slutet!


Snacka om samspel. Ryser av att kolla på den här filmen. Vad duktig dom är!


NO SUN

Fler soliga dagar på klubben efterlyses!Nu ska vi åka ner på stan här i Hudik och mysa runt lite.


DIREKT FRÅN HUDIKSVALL

Just nu befinner vi oss i Hudik hos Tobias mamma. Vi har precis smällt i oss en varsin pizza och inväntar att Idol ska börja igen. Spännande att se vem som åker ut!

Deamon har fått ett märgben med köttfyllning som han ligger och tuggar på så han har ju att göra hela kvällen i alla fall.. Novi och Deamon har inte blivit kompisar än heller. (Novi är Tobias mammas katt). Dom gör ingenting ''argt'' eller så mot varann men båda är på helspänn och jag är så rädd om Deamons ögon! Det är andra gången dom träffas nu så vi får väl se hur det blir med den saken :) Dom blir säkert kompisar. Nångång.

Nu tänkte jag återgå till mitt fredagsmys. Grönsaker och dipp slår aldrig fel!

                              

LUCIATÅG

Deamon kan vara lugn, det här är inget jag kommer utsätta han för i alla fall ;)


DEAMON IN THE CAR

Var väl ca två månader sen jag fick hem Deamon-skylten, ibland tar det lite tid för mig att komma till skott ;) Men nu är den uppsatt i alla fall. Ibland är jag bra finurlig.
HÄR SKA NI FÅ NÅGOT ATT GÖRA...

... denna dystra dag. I det här tråkiga vädret är det enda rätta att vara inne och baka. Baka något gott till din fyrbenta vän :)Bananchips:

370 g fullkornsvetemjöl
1 dl lättmjölk
1 ägg
1 mosad banan
1 msk ljus sirap

Sätt ugnen på 150 grader. Knåda ihop alla ingredienserna till en deg. Kavla ut degen
på ett mjölat bakbord till ca 1 cm tjocklek och skär dem i små fyrkanter.

Lägg chipsen på en bakplåt, klädd med bakplåtspapper. Grädda dem ca 30 min i den varma ugnen.

BUSENKELT!


SÖTT

Hittade några bilder på datorn från när vi var hundvakt till den lilla Engelska bulldoggen Raz. Nu är han betydligt mycket större!


NU ÄR DET JUL HÄR I VÅRT HUS

Idag är det 1 December och här sitter jag i soffan och spanar in allt vårat fina julpynt. För att inte tala om den fina ståtliga granen som står i det annars så mörka hörnet i vardagsrummet! (Det är inte för tidigt att sätta upp granen nu. man vill väl hinna kolla på den ett tag innan den ska ner igen! haha) Under granen står det en stor tomte som Deamon tycker är hans nya leksak. Vi är inte överrens om den saken..

Bilder sen förra julen - 2008. Deamons första jul!

Deamon med sitt Merry Christmas halsband. Provade det på han igår
men det är för litet! :( Det som är så fint! Är ingen mening att det ligger
här och skräpar så är det någon som vill köpa är det bara att hojta till!


Deamon i full gång med att öppna julklapp!


RSS 2.0