AVUNDSJUKA

Ordet som gör dagens rubrik tycker jag är ett återkommande ord just för hundsporten. Det finns två olika sorters avundsjuka - en bra och en dålig.

I somras när jag var på en lydnadstävling var det en tjej där med sin riesenschnauzer och dom hade den där linförigheten som alla vi lydnads-freak drömmer om! Det var verkligen en fröjd för ögat att se dom på lydnadsplanen. Hunden släppte inte ögonkontakten med föraren, trippade på ståtligt och viftade på svansen - ja, ni vet allt det där! Jag hade hakan nere i backen och ögonen var stora som två pilates bollar när jag stod där och skådade ekipaget. Bredvid mig stog det två damer med varsin hund, dom hade precis varit ute på planen och tävlat dom med. Om man står två meter ifrån två damer som kacklar högt är det svårt att inte låta elefantöronen höra vad dom säger, speciellt eftersom det var en massa skitsnack om höjdar-ekipaget som jag då stog och beundrade. Det var en massa strunt dom pratade - allt ifrån att den där rasen (riesenschnauzer) inte skulle gå i lydnad till att hon inte haft hund i så många år och då faktiskt inte borde tävla redan. DÅLIG avundsjuka kallas det. De två damerna som kunde allt stog inte ens med på prispallen i slutet av dagen medan höjdar-ekipaget kom tvåa. Det som var det värsta var att dom kom från samma klubb så kan tänka mig att de tränar/träffas ganska mycket också. Varför inte stötta och peppa varandra? Hon som kom tvåa kan ju uppenbarligen mycket mer än de två damerna, hon tränar kanske på ett sätt dom aldrig tänkt på, vad vet jag? Det är bättre att hjälpa varandra istället för att stjälpa :)

Jag då i min tur kunde ju inte hålla mig från att gå fram och berömma höjdar-ekipaget! Frågvis som jag är så frågade jag om linförigheten och berättade om mina problem med den. Det var en jätte trevlig tjej som gärna delade med sig av sina erfarenheter :) Klart jag var avundsjuk på henne, jag som kämpat så länge med det! MEN, det där kallas BRA avundsjuka.


Jag är en sån som glädjs åt andras framgångar och som gärna hjälper till om jag kan. Sen att jag är en fruktansvärd dålig förlorare som kan sitta och sura i flera timmar, det behöver vi väl inte prata om? ;)                                           
                                                                       Riesenschnauzer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0