TJUSNINGEN MED ATT VARA HUNDÄGARE, ELLER?

Vad skönt med nytvättat! Älskar nytvättade mjukisbyxor, jag bor för det mesta i sånna nämligen!

Jag skyndade mig att vika ihop all tvätt och lägger mjukisbyxorna högst upp av berget av tvätt så jag ska komma åt dom snabbt. Tvättpåsen kändes som flera kilo på vägen från tvättstugan, tji fick jag som dragit ut på tvättandet! När jag väl öppnar ytterdörren och kastar av mig den tunga tvättpåsen med en duns så står Deamon redan framför mig och viftar på svansen som en dåre. Vi hade ju faktiskt inte setts på närmare 15 minuter!

Jag hoppar i de mysiga, fräscha, persiko doftande, nytvättade mjukisbyxorna och sätter mig på golvet för att börja para ihop alla strumpor. Med Deamon flåsandes i nacken och vinddragen efter hans viftande svans kunde jag inte låta bli att vända mig om och berätta för han att han är min lilla gris. Han blev jätte glad och ville vara nära, nära mig under hela strump-sorterings-tiden.

Äntligen var jag klar och kunde konstatera att det bara var två strumpor som aldrig mer skulle få träffa sin andra hälft! Jag kollade ner på mina nytvättade EJ LÄNGRE SÅ FRÄSCHA mjukisbyxor som var full med hunddreggel och tänkte för mig själv: ''Tjusningen med att vara hundägare, eller?''


                                     
                                               Likheten är stor, tycker ni inte?
                               I vilket fall så kommer Deamon alltid vara min lilla gris.


ETT KLIPP FRÅN VARJE ÅRSTID


VÅR 2009
Är skadeglädjen den enda sanna glädjen? ;)
SOMMAR 2009
En söt Deamon som verkligen VILL, VILL, VILL!
 HÖST 2009
VINTER 2010


VEM VILL INTE...

                                               .... ta hem en söööt liten valp i sommar?!

     

 

                                        Dom är ju bara för goá! Och söta. Och alldeles underbara!


DANSKT FÖRBUD MOT ''KAMPHUNDAR''

Pitbull och Tosa Inu är förbjudna i Danmark. Nu kan ytterligare 12 raser gå samma öde till mötes enligt Jyllands Posten. Om förslaget från regeringens hundutredning går igenom får man varken importera eller avla på de berörda raserna. Alla redan existerande hundar i Danmark av dessa raser kommer att steriliseras och måste bära koppel och munkorg utomhus (!) Danska kennelklubben är mycket negativ till förslaget (tack och lov för det i alla fall!!) som blir helt färdigt i mars.

De 12 berörda raserna är:
Amerikansk bulldogg
Amerikansk staffordshire terrier (amstaff)
Boerboel
Centralasiatisk ovtjarka
Dogo argentino
Fila brasileiro
Kangal
Kaukasisk ovtjarka
Sarplaninac
Staffordshire bull terrier
Sydrysk ovtjarka
Tornjak 

De här stackars hundarna ska alltså aldrig någonsin mer kunna få springa lös ute och bara vara hund?! Bära en obekväm hemsk munkorg för att ens få vistas ute över huvud taget?
Och för det tredje så finns det inga raser man kan kalla för kamphund..

Har träffat på många av de raserna som nämns och allihopa har bara gjort bra intryck på mig.

 
         Dogo Argentino                                                      Tornjak

Om den där patetiska lagen går igenom så är det något stort fel på omvärlden. Vart är vi på väg?


FAMILJEHUND 2010

Deamon är med i tävlingen ''familjehund 2010'' så ni får gärna gå in och kika på hans sida :) 
Gör ett eget konto och var med och tävla ni också. En kul grej!

http://www.familjehund.se/deamon/


KOMSI, KOMSI VÅREN!

Livet rullar på. Jag trivs bra på nya jobbet, likaså husse, det tråkiga är väl att hundtiden har minskat en hel del.. Man kan ju se det på två sätt också. Innan jag började jobba kanske jag hade alldeles för mycket hundtid? haha. Ni hajar vad jag menar! Ett stort + är ju att det tar ca 10 min för mig att gå till jobbet så att hinna hem på lunchen är ju inga problem. Deamon blir mest grinig över att behöva anstränga sig att gå ut och pinka för att sedan åla sig upp till soffan igen och inta kringla-position för att sova igen. 

Hade tänkt köra ett lydnadspass idag, men i den här snöstormen? Nej tack! Tacos och soffan? Ja tack, det är ju fredagsmys!

Vintern känns så himla ohundig på något vis. Kyla, snö, kallt, kyla, snö, kallt.. Det finns miljoner ursäkter för att inte träna hund och det värsta av allt är väl att det är bra ursäkter också! Tacka vet jag vår och sommar. Packa ryggsäcken och bege sig till skogs för spårning eller en heldag på klubben med saft, bullar och hundträning! Komsi, komsi våren! Jag läängtar efter dig!


                           
                  Bilden är ett exempel på en BRA vinterdag däremot. Vindstilla, solen ligger på, man
                       har varm choklad med sig och stannar på något mysigt ställe för att grilla korv.


                           Men ändå.. Nu är jag less på snö, kyla och allt därtill. Håller ni inte med?


TRÖTTMÖSSOR

Jag och Deamon ligger och slöar på soffan just nu. Halvsovandes. Taggade inför morgondagen är vi i alla fall. Skulle man se oss nu skulle man inte kunna tänka sig det, haha. Men vi är taggad! Deamon vet på något konstigt vis att det är söndag imorgon. Söndag = agilityträning. Imorgon ska vi köra bana hela dagen. Vi skulle göra det så likt tävling som möjligt. Spännande! Känns som Deamon kommer vara som en fulladdad duracell-kanin som tycker matte är seg som inte hinner med hans 100 km/tim-race. Roligt är det i alla fall och det är väl det som är huvudsaken!

Det händer inte så mycket här på bloggen nu för tiden men det är ganska fullt upp, har ju fått jobb. Känns som det kommer bli lättare med all hundträning när det börjar våras och lite kurser drar igång och så. Var på möte på Brukshundklubben igår och det är ju lite grejer på gång. Ska även på styrelsemöte den 17:e då vi skulle planera lite mer om sommarens tävlingar osv.

                              
                                        Deamon med en söt liten packväska på ryggen i somras.

                                    Klockan bara tickar på, nu måste vi verkligen sova! Natti natt.

VAD HÄNDE?

Klockan är sju på morgon och jag är vaken? Har varit vaken en stund till och med! Så här tidigt har jag nog inte varit vaken sen jag gick i skolan. Sitter och dricker lite té nu och äter frukt sen ska jag ut med Deamon. Han är jätte grinig, verkligen ingen morgon-hund! Han går direkt från sängen till soffan när jag kliver upp. (ibland ligger han kvar i sängen en lååång stund innan han rör sig över huvudtaget) Så ni kan ju bara tänka er hur grinig han blir när han måste gå ut. ''PÅ MORGON. I KYLAN. SKÄMTAR DU MATTE?'' För att inte tala om surläppen som kikar fram när jag tänder lampan i taket när han vrångt ska ligga kvar och dra sig....

Det blåser jätte mycket ute, man hör hur det viner i knutarna. Mysse och vantar. Jag är less på alla ytterkläder nu, vill att det ska våras så det blir lite mildare och ljusare!

Näe, nu går det inte att skjuta på det längre. Deamon är en hund som gör sina behov ute, vad han än nu tror.. 
UT ska vi i alla fall.

  

FICK EN FRÅGA...

... om vilken hundklubb jag är med i och om dom har någon hemsida, så här kommer den: http://www.soderhamnsbrukshundklubb.se/ . Jag sitter även med i styrelsen från och med 2010.

Det finns en till hundklubb i Söderhamn, Söderhamns kennelklubb, men den är jag ej medlem i: http://www.soderhamnskk.se/
Dom anordnar även utställning nu i februari!

Nu ska jag iväg på lite äventyr, vi hörs senare!


EN VÄNDNING - MOT DET BÄTTRE!

Det känns som mitt liv har tagit en rejäl vändning nu. Äntligen börjar jag se ljuset i tunneln! Under loppet av tre dagar fick både jag och Tobias jobb. ÄNTLIGEN! Nu kan vi börja leva igen, spara pengar, åka utomlands - you name it! Känns så underbart skönt ska ni veta! Jag börjar jobba nu till veckan och Tobias börjar så fort hans papper kommit in. Wihooo! Har varit så himla mycket motgångar och hemska saker som hänt så det här är vi verkligen värda!

Eftersom datorn är omformaterad och jag bytt till Windows 7 så finns det inga bilder på datorn. Men när jag satt och klickade mig runt på internet hittade jag den här väldigt motbjudande bilden:

                                 
                                                                Jaa, vad ska man säga?
Okej, visst, hunden behöver ha munkorg.. Men måste man förstärka det hela så det ser ännu hemskare ut?


RSS 2.0