ÄVEN STOOORA VOVVAR KANBra kämpat av den stooora Dobermannen, tycker ni inte? :)
Såg så sött ut!
_____________________________________________________________________

Verkar som att BC inte är den ultimata agility hunden ändå kanske?


KLURAR LITE

Jag har alltid varit nyfiken på IPO, skyddsträning och den biten. Lånade en bok som jag plöjde igenom på en dag för den var så intressant! Sen så brukar jag kolla på olika klipp på youtube. Finns även en massa spännande kennlar med hemsidor som riktar sig mycket mot den biten, vilket är roligt och väldigt intressant att läsa om!

Det finns ingen här runt omkring där jag bor som tränar något av de olika delarna och jag har suttit och kollat runt efter någon tävling men jag hittar i princip ingenting? Eftersom jag vet så lite om det och framför allt - jag har ju aldrig sett det i verkligheten, så skulle det vara kul att se hur det går till med egna ögon. Någon som är insatt? Vart finns det tävlingar? Hur går det till? Va,va,va? ;) Tell me! Skicka gärna hemsidor där man kan hitta om regler osv eller skriv om era egna erfarenheter. Har mejl också om ni vill mejla istället, annars så kan ni gärna kommentera till det här inlägget! :)

Vet att en av tränarna jag hade på valpkursen hade tränat mycket tjänstehundar back in the days. Får se om man träffar på henne uppe på klubben, då kommer frågvisa-Linda dyka på henne, det är ett som är säkert.


                    


                    

IPO, skyddsträning är ingenting jag hade tänkt köra med Deamon. Jag menar, hur skulle det gå egentligen? Han som är jäkligt nojig på stora karlar! (om ni undrar över det så läs: Om Deamon högst upp på sidan vid headern) Det här är mina planer för framtiden, som den kommande hunden kanske får träna. Who knows, jag har en massa planer och funderingar! Tycker jag klurar en hel del, för det mesta. Det kanske blir så när man är arbetslös? haha.

DISCO PÅ BK

Klev upp i skaplig tid imorse. Tog emot rätt mycket att kliva upp från den varma och sköna sängen, hade velat sova längre egentligen! Hade bestämt träff med Frida på BK för att träna lite hund. Sagt och gjort! Klockan 10.15 befann jag mig på klubben och med tanke på att det blivit ganska dåligt med lydnadsträning de senaste två månaderna så är jag riktigt nöjd över dagens pass :) Väldigt nöjd! Eller ja, lydnad i sig blir väl tränat under i princip varje promenad, nu menade jag mer åt tävlingshållet. Idag körde vi igenom hopp över hinder, inkallning och en massa fot-träning. Frida hade med sig hela sin flock bestående av tre borderterriers. Hon körde en i taget och gick till bilen och bytte hund. Deamon kollade jätte förvånat varje gång och det såg ut som han tänkte; ''Varför går hon till bilen fram och tillbaka men kommer tillbaks med samma hund?...'' Inte nog med det så var det skidtävlingar en bit bort och när jag skulle gå och rasta Deamon en sväng innan träningen körde igång så började dom spela en låt med Katy Perry som Deamon började trava i takt till och lyfte på benen högt, höögt! Han såg ut som en dressyrhäst, haha. Jag kunde inte låta bli att säga; ''Är det disco på Bruks Deamon?'' och skratta högt för mig själv.

Efter BK åkte jag hem och svidade om litegrann sen var jag ut och åkte längdskidor 3 km! Däää ni!

Nu sitter jag och undrar litegrann för mig själv. ''VARFÖR ÄR JAG VAKEN FORTFARANDE NÄR VI SKA UPP TIDIGT IMORGON BITTI OCH TRÄNA AGILITY?!?!'' Bäst jag går och lägger mig innan jag slår till mig själv...

                            
Eftersom jag helt glömde bort att jag hade kameran med mig idag lägger jag upp en gammal bild :)


VÄRSTA PLANERNA

På söndag är det agility träning med stort A som gäller. Frida ringde och var jätte orolig (med stort J) att jag inte skulle komma eftersom jag inte var med sist som var första gången. Lugna puckar lille Frida, vi kommer! Det är ingen direkt kurs nu utan det är fri träning med en grupp i ett ridhus. Helena är ju med även där (tränaren som höll i nybörjarkursen) så är det några problems finns ju hon där :) Ska bli riktigt kul! Undrar om det är många Large hundar så man kanske kan knåpa ihop ett lag. Synd att Frida bara har Small hundar, annars hade vi varit det ultimata teamet ;)

Sen så är det ju redan spikat och klart att jag och Frida ska ut och tävla med varann i sommar. Kommer blir så jäkla kul, det vill jag lova! Bra att man är två så man kan peppa varann och det är ju inge kul att åka själv heller för den delen. Agility tävlingar och sen tänkte vi försöka få in någon LK1 tävling eftersom vi kommit på en så bra lösning angående apporteringen. (hahaha!) Fridas hund Irma är inte heller så sugen på att apportera, men som sagt, det finns en lösning...

Vad är det mer för hundigt planerat då? Jo just de, ska nog följa med på någon utställning som maskot och hejja på Frida och hennes borderterriers. Kan bli kul! Då ska jag spana in alla snygga amstaffs och dobermann som struttar omkring i ringen. Frida tycker absolut (med stort A) att jag ska köpa en borderterrier av henne eftersom hon skaffat kennel nu. BIG NO. BIG NO. Ingen liten hund för min del. ;)

Just de, en sak till vi ska göra i sommar är ju att låta Frida introducera lite viltspår för oss. Vi har ju aldrig provat det, så det ska bli kul. Slutar väl att jag blir lika knäpp som Frida och springer runt med rävsvansar som belöning ;) höhö.

Vi får se vart allt det här slutar hörrni men jag känner på mig att det kan bli riktigt kul! En riktig hundsommar med massa tävlingar, med en massa kul! 

                                                Har ni några planer inför sommaren?

                    

LÄNGDSKIDOR

Har sån jädrans träningsvärk idag. Igår åkte jag längdskidor för första gången på säkert 7 år! Hade glömt bort hur jobbigt det är, eller är det jag som fått sämre kondition? ;)

Åkte i närheten av där vi bor. På kvällen. Så ingen skulle se oss, haha! När jag ställde mig på skidorna (under hjälp av Tobias) så kände jag mig som Bambi på hal is. Inte blev det bättre utav att Deamon trodde både stavar och skidor var leksaker.. När T fått på sig sina skidor stapplade vi iväg med Deamon snurrandes runt omkring oss som trodde det var full lek - gud vad roliga husse och matte var! Efter några bestämda Nej så fattade även han galoppen och att det var fullt upp för oss ändå. Efter dom första 200 metrarna gjorde jag första vurpan. Kände mig som en stel klump där jag satt på backen med benen i kors. Deamon var fort fram till mig och pussade järnet, nu var det ännu roligare tyckte han. Matte ligger på backen och vill busa! Jag kämpade mig upp och stapplade iväg igen. Efter bara någon meter var det Tobias tur att göra en vurpa. Samma procedur igen, Deamon var överlycklig över att husse låg på backen och var jätte rolig! 

Hur som helst så blev det tre vurpor för mig sammanlagt och vi tog oss runt i alla fall! Var heelt slut när vi kom hem och idag har jag vääärldens träningsvärk i hela kroppen. Idag blir det ut och åka igen. Fick in tekniken rätt så bra på slutet och idag ska vi försöka åka medans det är ljust. Ska åka några gånger till så jag tränar balansen lite sen åker dragselen på Deamon så matte får lite hjälp ute i spåret ;) 

                              


HANG IN THERE
''Tjat innebär att du accepterar att hunden inte lyssnar på dig''
Ibland får jag till rätt ord vid rätt tillfälle.

Tänkvärt, inte sant?


JAG HÅLLER MED DEAMON GANSKA OFTA...
NY MOBIL PÅ INGÅNG

Om några dagar får jag ÄNTLIGEN hem min nya mobil! Verkligen välbehövligt eftersom min håller på och ballar ur helt nu, men den har ju ett par år på nacken också.

En sån här fick det bli:


Sony Ericsson W995

Den hade inbyggd GPS och se-vart-man-är-grej. (haha. ingen fattar vad jag menar nu!)
Kan bli en riktig spår-läggar-telefon det här, eller hur bra som helst att ha om man går vilse i skogen.
haha. Ja jag hoppas i alla fall att den är braa :)


MEN HÖRRNI, HÖRRNI....

Ni måste tro att vi försvunnit? Eller ja, vi har ju försvunnit här i från bloggen ett tag men det har varit fullt upp!! Oj, oj, oj vad mycket saker vi gjort. Det har verkligen varit FULLT upp! Nu är vi inne på ett nytt år - 2010! Är det bara jag som tycker det ser jätte knäppt ut att skriva det? haha.

Jag har satt upp ett mål för mig och Deamon inför det här året:
- Göra våran tävlingsdebut!

Sen har jag satt upp ett personligt mål (som inte Deamon ska få lida för ;):
- Gå ner de kilo jag gått upp när jag slutade röka. Slutade röka på nyår förra året
så det är ett år sedan! Wihooo. Grattis till mig! Inte några kilo jag gått upp heller, usch och fyyy....

Hur är det med er då? Hoppas ni haft en bra jul och en bra början på det nya året! :)

                        
                                               Ibland saknar jag det gröna gräset lite!


RSS 2.0