NYTT!

Nu har jag även uppdaterat ''OM MIG'' och ''OM DEAMON'', känns som det var ett tag sen nu! :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag läste "om deamon" och tänkte bara berätta om mina erfarenheter kring det (ang. rädsla för ex. män). Har ju inte direkt nån aning om hur du gör men ändå!

Det bästa sättet att träna bort sånt är ofta inte att någon sätter sig på huk och/eller ger den rädda hunden godis (dvs: ALL uppmärksamhet mot en hund som tror att något är skumt med en människa som nu också beter sig konstigt och "onormalt", så gör ju inte folk annars direkt, oavsett om man får en godis eller ej, plus att godis-givaren ofta brukar vara nån som bara ger godisen - utan att se efter om hunden lugnat sig eller ej vilket hunden inte alltid har, dvs belönar en hund som är misstänksam mot godisgivaren/rädd/tveksam/precis går fram och inte mer, vilket ju enbart förstärker det oönskade beteendet ännu mer)

Nåt som jag däremot sett funka är om DU går fram (med långt koppel alt. hunden lös, alltså inte drar eller försöker få honom att gå fram alls), HELT ignorerar honom, tar den läskiga mannen i hand och står rätt nära och pratar lite (dvs: DU visar honom att det INTE är läskigt, och om han då tycker att du är en vettig människa så borde han följa ditt exempel och tillslut närma sig), DOCK vitkigt är att den du pratar med INTE kollar på din hund, alltså inte ens en blick. Den personen ska helt fokusera på dig och går din hund fram ska personen fortfarande låtsas som att han inte finns.

2010-06-03 @ 11:34:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0